dilluns, 17 d’agost de 2009

Agost de G.A.M.B.A

En una nit calorosa d’agost i després d’un dia de treball intens, Melcior Deulofeu abandona el seu amagatall de Collserola amb el propòsit d’assaborir una bona orxata*. Muntat dalt del seu porc senglar, Deulofeu baixa al centre de la ciutat. Ell només vol una orxata i un tovalló per netejar-se les axil•les però a vegades les circumstàncies ens sobrepassen. Tres assassinats que vostès també haguessin comès:

1) 21:30 C/Pelai amb Balmes. Una jove bella amb la samarreta de la Creu Roja atura Deulofeu:

- Ei tens cinc minuts?
- No gràcies
- Va, fes el favor, ara em diràs que tens pressa, vigila no facis tard ehh? Va tiu que són cinc putes preguntes

Responguin fredament: ¿no l’haguessin matada si tinguessin la valentia, els músculs i el porc senglar de Deulofeu?

2) 21:32 Cafè Zurich de Plaça Catalunya. Un jove estudiant de circ fa el pallasso al carrer. Es dedica a prendre el pèl a la gent amb molta gràcia. Tots els turistes el fotografien i creuen els dits “que no ens toqui, hihi”. Deulofeu té molts amics que estudien circ però a vegades una broma no és una broma. Imaginin: Deulofeu passeja amb el seu porc senglar amarat de sang quan el jove aspirant a pallasso s’acosta pel darrere i li fa burleta. Tota la plaça riu i el pallasso s’hi recrea; les monedes que dringuen al fons del barret l’engresquen. Una vegada i una altra, el pallasso fa veure que mata Deulofeu amb un ganivet de plàstic. Se’n va i hi torna. Els guiris riuen molt i fins i tot els mossos de la zona disfruten amb l’espectacle. Però la broma s’ha convertit en mofa, insult i Deulofeu actua.

Responguin fredament: ¿no l’haguessin matat si tinguessin la valentia, els músculs i el porc senglar de Deulofeu?

3) 21:38 Pels carrers de Gràcia. Ja hi tornem a ser. Els mateixos mossos que reien dos minuts abans ara el persegueixen Passeig de Gràcia amunt, no entenen l’atac com un acte de justícia. Deulofeu els condueix cap a un dels seus barris d’acció: Gràcia. Al carrer de l’Àngel els mossos no saben què fer.

Responguin fredament: ¿no els haguessin matat si tinguessin la valentia, els músculs i el porc senglar de Deulofeu?
*Que a Barcelona només existeixin quatre orxateries de debò (elaboració pròpia de qualitat) és motiu suficient per a un atemptat múltiple ¿oi? però no ens desviem i torni al text terrorista!