dimarts, 17 de febrer del 2009

Terror al transport públic

Després dues setmanes d’inactivitat, el G.A.M.B.A. ha tornat a atacar, i aquest cop, en una acció múltiple i de massives proporcions en què han mort 32 persones. Aquest matí, entre les 08:25 i les 09:18, de forma irregular, però constant, un nombre indeterminat d’escamots de la banda han assaltat diversos transports públics fornits d’armes lleugeres com fusells automàtics o metralladores.
Els diversos grups, format cadascun per tres o quatre homes amb passamuntanyes, han assaltat un total de 57 transports, comptant autobusos, tramvies i vagons de metro i del tren de rodalies. L’objectiu eren els qui escoltaven música amb el mòbil en veu alta. Pel que sembla, diversos observadors repartits pels transports de Barcelona localitzaven els objectius i donaven la veu d’alerta a un dels escamots, que a la primera parada saltava dintre el vehicle en qüestió i actuava.
Val a dir que no era la voluntat inicial dels terroristes provocar una massacre. En els casos en què les víctimes s’han rendit, l’únic que han fet els assaltants ha estat prendre’ls l’aparell i destruir-lo a trepitjades. Ara bé, diversos testimonis han afirmat que els terroristes han assassinat alguns viatjants per escoltar reggaeton, Amaral o flamenc. Així mateix, el perfil habitual dels qui escolten música forta al metro (collarets d’or, pantalons de licra, tints estranys, pírcings desafortunats) ha provocat que en més d’una ocasió volguessin enfrontar-se amb els atacants. En tots els casos, els xocs han resultat letals: poc poden les empentes i les mirades altives contra les bales de 9mm.
Quan la policia de la ciutat ha començat a reaccionar, els autors dels atemptats han desaparegut ràpidament, en moltes localitzacions amb la connivència i la complicitat dels demés usuaris del transport públic.
«De nou hem de lamentar les morts. Nosaltres no menyspreem les vides humanes, però l’ascens imparable del plebeïsme, de tant en tant, ens obliga a prendre aquestes determinacions», ha comunicat un dels presumptes líders de la banda en un vídeo que ha estat penjat en una pàgina web adepta. Així mateix, els terroristes, amb un humor sinistre, han proposat una idea per un cartell per penjar al transport públic de la ciutat com a recordatori perenne d’aquest matí de 16 de febrer.
El cartell d'advertència que el G.A.M.B.A. ha proposat penjar
als transports públics de l'àrea metropolitana.

L’alcalde Jordi Hereu, per la seva banda, s’ha mostrat consternat davant els fets. Diu estar totalment desbordat i ha demanat ajut de totes les autoritats per poder encerclar aquest grup que, a judicar per les seves mostres de poder cada cop més impressionants, cada vegada guanya més adeptes.

6 comentaris:

Joaquim Pintó ha dit...

Molt bo. El transport públic sempre ha estat un lloc terrorífic de per sí, però amb les acciosn del G.A.M.B.A. el terro està servit.

(a la comprovació de paraules del blogger em surt BALIUS)

Glòria Guso ha dit...

salsa, madonna i canto del loco són també freqüents. Fins i tot s'ha arribat a sentir schranz...

Anònim ha dit...

Què he de fer per ser integrant del G.A.M.B.A.? Tinc un calaix ple de goma-2 EC reservat per a les millors ocasions, i aquesta s'ho val.

ATP ha dit...

Matem-los a TOTS. Però... TOTS, TOTS. TOTS. Que no en quedi ni un.

conydebloc ha dit...

Benvolguts,

Joaquim, GAMBA no té aturador i segons ens consta el seu domini arriba fins Sant Cugat, és així companys?

Glory, Tenía tanto que darte y tantas cosas...

Estimada baronessa, segueixi aquest bloc i trobarà (entre línies i qui sap si entre parèntesi) com ser un GAMBA més

ATP, vostè és client del transport públic, oi? Un dia ple de cafè-con-pan; cafè-con-pan?(llegeixi's a ritme de reguetó)

Josep ha dit...

Necessitem el G.A.M.B.A., tres milions i mig de residents a l'Àrea Metripolitana ens cal algú que ens defensi.